maanantai 8. marraskuuta 2010

9.11. Tehtävät

1. O.P. on ystävällisesti luvannut tehdä kotikoneellaan meille muillekin malliksi digitarinan TET-jaksostaan. Jos se on valmis, tutustumme siihen. Samalla O.P. ystävällisesti opettaa meille, miten Youtubeen voi ladata videoita siten, että ne ovat vain harvojen ja valittujen :) nähtävissä.

2. TET-jakson aikana teimme väliaikaarviointia kurssista. Juttelin kaksistaan kaikkien kanssa siitä, miten kurssi on tähän asti sujunut, mikä on tavoitearvosana joulutodistukseen ja mitä pitää tehdä päästäkseen tavoitteeseen. Ihan kaikkien kanssa tätä ei olla vielä tehty, joten loput keskustelut käyn tänään.

3. Jos tehtäviä on rästissä, niitä voi taas jatkaa tällä kerralla.

4. Parin viime viikon aikana olen taas huolestuneena välillä seuraillut tilannetta tietokoneluokassa. On äikän tunnilla pitänyt kirjoittaa, ja aika on suurimmalta osalta kulunut johonkin ihan muuhun. Joidenkin kanssa on syntynyt hyvää keskustelun alkua siitä, minkälaisia hankaluuksia tietokoneluokassa kirjoittamiseen liittyy. Tätä voisi pohdiskella omassa blogissa. Käykö sinulle usein niin, että aika joka on varattu esim. kirjoittamiseen meneekin pelatessa? Onko "pelihimoa" tai lättykirjan houkutusta erityisen vaikea vastustaa koulussa? Onko kotona helpompi keskittyä? Miksi? Millaisia keinoja käytät, saadaksesi itsesi töihin? Voisiko facebookista olla apua kirjoitustehtävissä alkuun pääsemisessä? Mitä opettajan pitäisi tehdä tai ajatella nähdessään oppilaiden lähinnä pelaavan, kun piti tehdä töitä? jne. jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti